Visit a sunny Brooklyn Home Company kitchen


[ad_1]

When this 1845 Greek Revival-style townhouse in Brooklyn hit the market in 2019 – for a whopping $ 14.5 million – it became an internet sensation. Once a mauve, musty house last renovated in the ’60s, the place now shines in sunlight thanks to a new wall of windows illuminating the kitchen. “It’s so lovely,” says designer Lyndsay Caleo Karol, who founded boutique real estate development agency The Brooklyn Home Company with her brother Bill Caleo in 2007 and took the project into her own hands. “It is as if you were in another world.”

Before, the alcove kitchen had virtually no natural light.

The now sparkling kitchen with its 13-foot ceilings was once part of an apartment on the first floor of the old eight-unit building – tiny, with brown shag carpet on a raised floor. “There was very little we could get back,” says Karol. To create the airy, modern space she envisioned for the future single-family home, they removed an empty ceiling and exposed the beams, adding steel beams to extend the building into the backyard. In addition to the wall of paned windows leading to a car shed, a herringbone parquet floor has been installed.

The new kitchen includes two sinks, a dishwasher, and garbage disposals, for easy cleanup after large gatherings and more convenient meal preparation and cooking. “My husband is the cook and I help with the preparation,” says Karol, “so I really thought about what a kitchen for two people would look like. “

Counter stools: BDDW. Vary: Lacanche. Counters: Stoneware by Pietra Cardosa. Floors: white oak. To paint: Super White by Benjamin Moore.


food

Matthew williams

A sculptural lighting installation above the dining table keeps the line of sight to the kitchen island clean and uncluttered.

Pendants: Nathalie Page. Console and table: Fitzhugh Karol. Art: BDDW. Carpet: old. The Windows: Portella.

kitchen hood

Matthew williams

Inspired by the shape of an antique fireplace, the carpentry hood is painted to match the walls.

kitchen hood

Matthew williams

“We wanted to bring something raw to balance the classic materials,” Karol explains of the wooden console, unpainted brass and plaster used to accentuate the space.


Follow House Beautiful on Instagram.

This content is created and maintained by a third party, and imported to this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and other similar content on piano.io


[ad_2]

Comments are closed.